news home about projects contact

wie

Mathieu Ghekiere maakte zijn humaniora met grote onderscheiding af in de richting Audiovisuele Vorming aan het SKI (Stedelijk Secundair Kunstinstituut Gent), vastbesloten om filmmaker te worden. In 2005 realiseerde hij de kortfilm De Tunnels, als onderdeel van de toelatingsproef van de Filmacademie van Gent. Hij werd toegelaten, maar zes maanden later verliet hij teleurgesteld de school, omdat hij het gevoel had dat zijn passie voor film werd weggenomen en hij zichzelf niet meer in zijn eigen werk kon vinden.

Timme Blomme sloot zijn humaniora Humane Wetenschappen af en begon aan een lerarenopleiding te Gent. Film leek toen niet veel meer dan een ontspannen avondje genieten. Maar middenin het drukke studentenbestaan ontmoette hij enkele self-taught filmmakers. De filmmicrobe kreeg hem te pakken, en liet niet meer los. De studies werden snel afgehandeld, en de échte droom was duidelijk geworden: films maken.

In 2006 werkten de twee autodidacten samen aan enkele filmprojecten, o.a. videoclips, fictie- en bedrijfsfilms. In 2007 komt Ghekiere in contact met theatermaker Sam Bogaerts, die hem vroeg om aan paar beeldprojecten mee te werken, o.a. voor de HETPALEISdebutanten en voor Drama Gent. De samenwerking resulteerde uiteindelijk in de oprichting van het productiehuis.

visie

Herfst 2007. Productions of the 3rd Kind werd opgestart. Een droom werd werkelijkheid. Hun mission statement is helder. De filmmakers garanderen een unieke aanpak van alle projecten, waarbij er geen compromissen worden gesloten inzake kwaliteit, originaliteit en eigenheid. Of het nu gaat om een reclamespot, een videoclip, een bedrijfsfilm of fictie: cinema staat centraal. Een werk moet karakter hebben, een ziel. Het verdient aandacht en zorg op maat. Een werk kan pas groeien door de liefde die er wordt ingestopt. En de filmmakers houden van hun werk! Deze visie, plus een creatieve x-factor onderscheiden Productions of the 3rd Kind van de concurrentie.

productions of the 3rd kind

"De naam is een knipoog naar de Spielberg-klassieker waarin verwondering voor een onbekende kracht centraal staat. De kracht van de cinema heeft ons leven voorgoed veranderd. Let op als je met ons in zee gaat ... wie bij de hond slaapt, krijgt z'n vlooien!" Mathieu Ghekiere

productionsofthe3rdkind.com